- Blåappen

Nominerad till Guldskalpellen

Ok, detta är ju inte en nyhet, men för er som inte redan visste det så vill vi ju gärna berätta att Blåappen har blivit nominerad till Dagens Medicins Guldskalpellen, årets förändrare inom vården, både 2017 och 2018.

Så här lyder nomineringen 2018:

App underlättar skattningar i barnpsykiatrin
Arbetsgruppen bakom Blåappen har förverkligat idén om en ny medicinteknisk lösning för barn- och ungdomspsykiatrin som en del av Psykiatri Skånes e-hälsosatsning.

Med den så kallade Blåappen finns nu ett verktyg som hanterar psykiatriska skattningar på ett modernt sätt, höjer kvaliteten i den psykiatriska vården och möjliggör evidensbaserat arbete i barnpsykiatrin som uppskattas av patienter, anhöriga och medarbetare. Blåappen innehåller runt 15 barnpsykiatriska skattningsskalor. Under tiden ungdomarna är inlagda fyller de tillsammans med sin behandlare i självskattningsskalorna på avdelningens surfplattor eller i sina egna smartphones. Behandlare får ut skattnings­resultaten i realtid. Efter utskrivningen kan ungdomar följas upp med Blåappen, och får en feedbackkurva över för­loppet på sitt mående som byggs upp över tid.

Nominerad: Blåappen – ett verktyg för barn­psykiatrin, Bup:s regionala heldygnsvård i Skåne.

Läs mer här