Den flexibla tavlan

Pulstavlans användningsområde är brett och används av flera typer av verksamheter, mycket tack vare dess enkelhet och flexibilitet. Varje verksamhet anpassar tavlan till sitt arbetssätt och bestämmer hur tavlan används för planering, information och kommunikation. En tavla kan vara fokuserad på såväl vård- och omsorgstagare som på vårdpersonal.

Äntligen pulsmöte!

Morgonen börjar med ett kort pulsmöte vilket ger hela avdelningen en gemensam överblick. Här går ni igenom dagen, sätter mål och följer upp vad som hänt. Pulstavlan är tryckkänslig och med ett enkelt tryck kan alla göra snabba ändringar och få aktuell information. Ni får översikt över ändringar – de som ska skrivas ut, elektiva på väg in och akutfallet som precis bokats på er avdelning. Ingenting kan falla mellan stolarna.

Under dagen kan vårdpersonalen, på väg mellan patienterna, snabbt svänga förbi Pulstavlan och göra uppdateringar. Med ett enkelt tryck markerar du tex att en CVK har satts in eller att blodtryckskoll genomförts enligt plan. Pulstavlan är kopplad till journalsystemen och uppdateras kontinuerligt. Tillgängligt för alla, hela dagen. Utan onödig administration blir arbetsdagen roligare, och du får mer tid till patienterna! 

Roadmap

Pulstavlan på omsorgsboende

På omsorgsboendet utgör Pulstavlan den gemensamma bilden över nuläget och är ett centralt verktyg för kommunikation. På de utplacerade skärmarna runt boendet är det möjligt att direkt tillföra information om vilka aktiviteter som är genomförda eller vad som ska göras. Tavlan kan också nyttjas på dator, surfplatta eller mobiltelefon för den som är i rörelse.

Genom att i Pulstavlan hantera aktiviteter och information, t.ex. genomförandeplan, levnadsberättelse, prover eller färdtjänst får de boende bästa möjliga service. 

Kortar vårdtiderna

Pulstavlan representerar i praktiken både ett arbetssätt samt en digital funktion som förenklar arbetet på vårdavdelningen. Tillsammans kan den positiva effekten bli väldigt stor. Undersökningar av pulsmetodiken i Region Skåne har visat att metodiken kan korta vårdtiden på en vårdavdelning med 1,2 dygn! Lågt räknat kan det innebära besparingar på över 200 000 kr i månaden för en vårdavdelning, utan att tumma på kvaliteten. När administrationen blir effektivare och vårdtiden kortas blir också vårdkön mindre eftersom både bäddar och arbetskraft frigörs på avdelningarna – mer utrymme för elektiv vård helt enkelt.

Pulstavlan i korthet

En WOW-upplevelse!

En lätt och rolig användarupplevelse. Pulstavlan är superenkel och allt utförs med fingret direkt på skärmen. Du kan dra runt taggar och swipa upp, ner och åt sidan helt naturligt. ”En WOW-upplevelse”, som sjuksköterskan i Ystad uttryckte det.

Visar alltid rätt information

Pulstavlan är kopplad till journalsystemet. En kort tid efter att patienten registrerats på en bädd i journalsystemet dyker patienten upp på vårdavdelningens pulstavla. Ingen administration och högre patientsäkerhet!

Arbeta utan inloggning

Swisha förbi tavlan på väg till patienten och få en snabb överblick. Tryck med fingret på skärmen för att markera att blodmätningen genomförts. Allt utan att behöva logga in och störa arbetsrytmen.

Allt du vill veta om Pulstavlan

Särskiljer logistisk och patientsäker information

Pulstavlan kan visa och låta personalen ändra logistisk information utan inloggning. Lätt som en plätt för dig att uppdatera. För att läsa patientinformation eller journalklassad information loggar du in med ditt SITHS-kort.

Utvecklad tillsammans med vårdpersonal

Pulstavlan är utvecklad i mycket nära samarbete med ett tjugotal personer från olika vårdavdelningar – enhetschefer, sjuksköterskor och sekreterare. Under två års tid har vi testkört, skruvat till design och funktion och finputsat in i minsta detalj för att få en så lättanvänd och säker produkt som möjligt.

Touchskärm, dator och mobilitet

På en stor touchskärm blir Pulstavlan enkel att överblicka för alla på vårdavdelningen. Naturligtvis fungerar den också på vanlig dator och framöver även på plattor, så att du som enhetschef eller sekreterare kan använda samma Pulstavla på dina egna verktyg.

Vi hjälper dig gärna att göra rätt val i hårdvarudjungeln, och rekommenderar en storlek som passar din avdelning bäst. Vi rekommenderar generellt en storlek på 65’’ för en genomsnittlig vårdavdelning. Det finns sedan ett par år en ny generation av touchskärmar som ger en bra användarupplevelse till rimliga priser.

Uppdateras regelbundet med nya funktioner

Pulstavlan utvecklas kontinuerligt, bland annat genom fler kopplingar till viktiga vårdsystem, och på fler plattformar som mobiltelefon.

Fler moduler och funktioner är på väg. Som exempel kommer SUS inom kort använda Pulstavlan för placering av akuta patienter. Akutläkaren kan gå in på Pulstavlan och direkt få en översikt över möjliga akutplatser i Lund eller Malmö, och kan placera patienten med ett enkelt tryck. Informationen går direkt till den berörda avdelningen, och patienten dyker upp på Pulstavlan hos dem.

På tal om patienter… Inom en snar framtid tänker vi att patienten ska kunna logga in med mobilt Bank-ID och se sin planerade vård. Tänk så lugnande för patienten att se att operationen är planerad till 15.00, att en tolk kommer vid 11.15 och att taxin hämtar lagom till lunch.

Nationella standarder och hög teknisk säkerhet

Med Pulstavlan sätter vi mål om en helt ny nivå av användbarhet. Att ett vårdsystem är pålitligt och garanterar hög patientsäkerhet är A och O, och högsta prioritet är och förblir att Pulstavlan följer alla nationella standarder och hög säkerhet.

Pulstavlan är baserad på Ineras standarder kring både användar- och enhetsstrukturer (HSA), autentisering med SITHS (smarta kort), och auktorisering med hjälp av de nationella säkerhetstjänsterna 2.0. All kommunikation är krypterad, både till användare och mellan maskiner.

Artiklar

Välj vad som passar dig! Ring, maila eller skicka ett meddelande.

Är du patient, vårdnadshavare eller skolpersonal? Tänk på att vi inte kan hjälpa till i ett enskilt ärende, då behöver ni istället kontakta er mottagning direkt. (Ibland kanske vi kan ge lite tips dock.)

    Så roligt att du är intresserad av våra tjänster!

    Du är alltid välkommen att ringa oss direkt på 0703-599 559. Då kommer du direkt till Daniel Terborn som är ansvarig för Stretch Care.

    Kontaktformulär i all ära, men visst kan det vara trevligare att skicka ett email direkt istället.

    Skicka mail till oss på hejcare@stretch.se så återkopplar vi till dig så fort vi kan helt enkelt.