- Pulstavlan, Stretch Care

Kundbesök på Sahlgrenska & Mölndal

Marcus Hellberg med Pulstavlan

Vad gör vi på Stretch Care när det äntligen kommer en paus i pandemirestriktionerna? Vi hälsar så klart på hos några av våra kunder! En sådan känsla det är att äntligen få komma ut till avdelningarna igen!

På bilden ser ni Marcus Hellberg, Sektionsledare Avdelning 19/32 Sahlgrenska Universitetssjukhuset, framför sin Pulstavla.

Denna gången fick vi möjligheten att besöka flera av de avdelningar inom Västra Götalandsregionen, på Sahlgrenska sjukhuset och på Mölndals sjukhus, som valt att arbeta med Pulstavlan. Fantastiskt roligt, inspirerande och intressant att få träffa våra användare ’in action’ framför Pulstavlorna. Särskilt viktigt är att få höra medarbetarnas beskrivningar om hur pulsmöten sker med hjälp av tavlan. Man upplever struktur och stöd i arbetet med Pulstavlan för att få ’håll och koll’ på allt som ska planeras och utföras för att säkerställa att inga aktiviteter och insatser hos patienterna tappas bort när arbetstempot redan är högt på avdelningen.

Pulstavlan hjälper oss att få en struktur på de aktiviteter vi ska göra under dagen och säkra upp att inget missas

– Terese Dalåsen, bitr. enhetschef Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vi får många bra insikter om hur ni arbetar i den kliniska verkligheten och det ger oss så mycket positiv energi och idéer till det fortsatta utvecklingsarbetet. Glädjande nog är att även andra verksamheter som mottagningar och stödfunktioner har fått inspiration hos de vårdavdelningar som redan är igång.

Nu fångar vi vidare behoven av hur Pulstavlan kan möta behov hos exempelvis specialistmottagningar och hos andra verksamhetsområden som i laboratorieverksamhet. Resan fortsätter och vi ser fram emot fler kundmöten i den så viktiga vårdverkligheten!