- Blåappen, Stretch Care

Skattningspaket!

Skattningspaket kommer äntligen till Blåappen! Mottagningar, avdelningar och forskningsprojekt kan nu skapa sina sammansatta paket av skattningar som kan delas på regionnivå. Paketen är flexibla och anpassar sig beroende på patientens ålder, och kan även ta hänsyn till både vårdnadshavare och skolpersonal. En ny nivå av standardisering som nu stödjs direkt i Blåappen.

Ett typexempel kan vara ett Bas-paket som används för alla patienter på avdelningen och som både ställer bakgrundsfrågor samt skickar de vanliga skattningarna. Eller kanske ett ADHD-paket som startas när en triagering indikerat en sådan sannolikhet. ADHD-paketet kan vara anpassat för olika åldersgrupper, där BUP-varianten även skickar skattningar till vårdnadshavare och skolpersonal.

En forskare kan skapa ett paket som innehåller de undersökningar som skall utföras. Paketet görs sedan tillgängligt på medverkande mottagningar. På så sätt blir det väldigt enkelt för vårdpersonalen att stötta forskaren i sitt arbete.

Hur fungerar det?

Administratörer inom er vårdenhet har rätt att skapa nya paket och hjälper er skapa era standardiserade paket. När det väl är skapat och aktiverat kan ni se det i Biblioteket. På så sätt kan alla se vad som skapats inom er organisation. Administratören väljer sedan vilka paket som används på en mottagning eller avdelning, så att endast rätt paket används av vårdpersonalen.

Paketen startas av vårdpersonalen på samma sätt som vårdpersonalen skapar en skattning:

När paketet startas räknar Blåappen ut tider och anpassar skattningarna om patienten har vårdnadshavare och skolpersonal:

 

När vårdpersonalen bekräftar och schemalägger paketet skapas sedan paketet och Blåappen skickar sedan skattningarna enligt paketets instruktioner. Efter detta rullar arbetet på som vanligt i Blåappen, och förhoppningsvis är alla skattningar besvarade tills dess att mötet med patienten sker.

 

När kommer det till min organisation?

Vi har arbetat med detta under en längre tid och är nu klara med utvecklingen. Nu pågår testning och finslipning för att allt skall bli tillgängligt från januari 2021 och framåt. Det kan sedan dröja en månad eller så innan just din organisation får den nya versionen installerad.