- Stretch Care

Nya Mina Planer live!

Mina Planer

I februari så släppte vi äntligen helt nya Mina Planer till Region Skåne – systemet som hanterar alla samordnade planer, SIP och SVU, i Skåne. All regionsjukvård, alla privata vårdgivare och alla 33 kommuner använder nu nya Mina Planer.

Genom att alla planer är så sammanvävda med alla Skånes verksamheter blev det ett big-bang-införande där alla ca 24 000 användare gick igång samtidigt. Lite skakigt var det under första två veckorna där några barnsjukdomar som påverkade en del användare fick städas bort, men snabbt var vi uppe på banan med en helt ny generation för samordnad vårdplanering i Sverige.

Det sägs ibland att vårdplaneringssystemet är ett av de största systemen en region har, efter journalsystemet. Och det märks, nya Mina Planer har normalt mellan 600-1000 samtidigt inloggade användare och det skapas hundratals ärenden varje dag.

Nya Mina Planer är baserad på erfarenheten sedan 10 år med den tidigare versionen, men är från grunden omarbetat för att erbjuda vårdpersonalen ett snabbt och smidigt sätt att arbeta tillsammans. Vårdpersonalen förtjänar det bästa, och med nya Mina Planer får de ett system som erbjuder samtidig redigering, chattfunktion och en upplevelse som vi är vana vid som privatpersoner.

Här ser ni ett exempel på hur en kartläggning i en SVU ser ut för en patient:

Mina Planer kartläggning

Är du nyfiken på att höra mer, så vänligen kontakta Daniel Terborn hos oss, kontaktuppgifter finns i kontaktfunktionen på vår hemsida.