- Blåappen, Stretch Care

MINI och MINI Kid

M.I.N.I.

Väldigt roliga nyheter kommer här. Blåappen kommer till efter sommaren 2020 innehålla både MINI och MINI Kid (M.I.N.I – MINI international neuropsychiatric interview). Det är den nya versionen 7.0.2 som kommer bli digital nu i Blåappen.

M.I.N.I. är en kort (i sammanhanget), strukturerad diagnostisk intervju designad att evaluera de vanligaste DSM-5 och ICD-10 psykiatriska sjukdomarna. Med en genomsnittlig administrationstid på ungefär 20 minuter så är M.I.N.I. den kanske vanligaste strukturerade psykiatriska intervjun för psykiatrisk utvärdering och resultatspårning i kliniska psykofarmakologitester och epidemiologiska studier.

Läs gärna mer här:
https://www.nview.com/our-solutions/mini (på engelska)

Från 2 juni 2020 har Stretch Care och Blåappen rättigheterna för MINI och MINI Kid i Sverige. Det innebär att allt nyttjande av dessa verktyg skall licensieras via Stretch Care, oavsett vilken version det gäller. I detta sammanhang finns det en speciell historia i Sverige – det finns en pappersversion av MINI Kid, gamla versionen 6.0, som har ansetts vara fri att använda. Detta stämmer tyvärr inte. Denna version var avsedd för ett avgränsat forskningsprojekt och som sedan spridits i Sverige till allmänt kliniskt nyttjande, till de amerikanska rättighetsägarnas förtret.

Förhoppningsvis kan Blåappen nu råda bot på denna licenssituation samt ge en både bättre och kostnadseffektiv lösning till hela Sverige. Vi tillhandahåller nya versionen 7.0.2 i digital form till en en låg kostnad. I praktiken hoppas vi att detta skall resultera i en klart bättre användarupplevelse med automatisk scoring.

Ni är hjärtligt välkomna att kontakta oss på Stretch Care för mer information om M.I.N.I. Kontaktinformation hittar ni här på hemsidan!